top of page

Stroomschema transitievergoeding in overgang naar de WAB

Bijgewerkt op: 17 sep. 2019

Er staat weer een groot aantal wijzigingen op stapel in de wet-en regelgeving op het gebied van het ontslagrecht en de transitievergoeding. De WAB komt eraan, het huidige overgangsrecht loopt af en de nieuwe regels voor compensatie van de transitievergoeding treden in werking.


Hoe kunt u als werkgever het beste op al die veranderingen anticiperen? En bent u nu gunstiger af onder het huidige recht, of volgens de nieuwe regels? Dit stroomschema helpt werkgevers met de strategische keuze tussen wachten op de nieuwe wet- en regelgeving en 'doorpakken' onder het huidige recht.


Let op; elk dossier is anders dus er kunnen altijd redenen zijn om in individuele gevallen toch anders te besluiten. Ook kan de toepasselijke CAO tot andere uitkomsten leiden.

Voor vrijblijvend advies kunt u altijd even contact opnemen.


Voor een nadere toelichting op de aankomende wijzigingen, zie ook mijn blog https://www.stalenhoefadvocatuur.nl/blog/alweer-veranderingen-in-het-ontslagrecht-en-de-transitievergoeding-moet-u-afwachten-of-doorpakken

Meer weten?

Heeft u nog vragen over het bovenstaande? Dan kunt u contact opnemen met Klaartje Stalenhoef van Stalenhoef Advocatuur. Dat kan per e-mail: klaartje@stalenhoefadvocatuur.nl of telefonisch: +31 6 250 32 699.568 weergaven0 opmerkingen
bottom of page